Over

Hallo, wie ben jij?

Ik ben Delilah. Ik ben actrice en ik schrijf en ik lees graag over eten. Ik woon met mijn grote liefde Matt en onze dochters van zes en zeven in Amsterdam-Noord. De werkelijkheid dat ik vier à vijf avonden per week family dinner voor ze op tafel zet in plaats van uit eten te gaan en teveel wijn te drinken, is inmiddels wel ingedaald.

Is dat erg?

Welnee, niet getreurd. Want naast dat jaaaja, natuurlijk, je kinderen je alles zijn enzovoort,  behoeft dit bestaan gewoon een frisse kijk en een passende draai. Afhaal wordt zelf koken, uit eten meestal ook, de wijn wordt thuis beter dan je ooit in het café dronk, en heel soms blijft afhaal afhaal, of heb je een oppas.

En waar gaat DE LA VIE over?

Omdat het niet voor iedereen vanzelf gaat om elke dag iets simpels als een gezinsmaaltijd te verzinnen zal ik in deze blog voor jullie op zoek gaan naar inspiratie, of delen wat ik zelf in elkaar heb geklooid. Want al zou ik in m’n eentje na een drukke dag gewoon met een bord ovenfriet op de bank gaan liggen, ik vind samen aan tafel zitten met eten dat goed is voor kinderen en de poging tot een tafelgesprekje best belangrijk. En als ik voor mezelf iets maak dat wellicht het delen waard is, krijg je dat ook te lezen.

Kan je zo goed koken dan?

Nou, dat valt best mee. Of tegen. En ik ben ook geen hardcore foodie. Maar ja, wij moeten ook wat. En zelf kan ik niet alles maar ik sta toch elke dag in de keuken, dus doe ik m’n best om er iets smaakvols van te maken. Verder zal je mij niet horen verkondigen dat je per se biologisch Aryuvedisch zout moet kopen, of bij vol maanlicht gewonnen honing. Doe wat je kan, waar je zelf mee kan leven, koop het beste wat je je kunt veroorloven, en focus op het goed hebben aan tafel.

Wordt dat niet saai, dat gelul over eten?

Kan. Op dagen dat ik nog liever zand zou eten dan te moeten koken of erover te schrijven, wil ik het nog wel eens over iets anders hebben.  Ik ken namelijk buitenproportioneel veel mensen die in mijn ogen iets bijzonder leuks doen, en waarvan ik denk dat ze aandacht verdienen. Dus portretjes en al dan niet verborgen tips zullen er ook tussen zitten, vandaar ‘W.V.T.T.K.’ oftewel ‘wat verder ter tafel komt’.

Alles uit het leven.

11 thoughts on “Over

 1. Jij geen foodie? Ik herinner me nog die enorme geweldige boterhammen die ik bij jou kreeg tijdens onze studententijd. Geen gewone boterham met kaas, maar met allemaal mij onbekende zelfgemaakte smeersels, groentes, etc. etc. Wat heb ik eigenlijk toen allemaal gegeten?

 2. Lieve Lai,
  Zo snel gaat dat dus, mensen de naam van je site laten intikken. Met dank aan Julia en facebook.
  Jammer van het ‘niet bij jullie opeten’, maar alsnog ik kan soms wel wat inspiratie gebruiken. Dus…ik kom af en toe eens kijken.

 3. Goed! Ik ben nu al fan. Hup, beetje doortikken jij. En bij gebrek aan het kunnen genieten van die echte maaltijden aan jullie tafel, ga ik je naklooien, beloofd. Verslag later. (Al gaat die ovenfriet bij mij inmiddels in de Airfryer 😉

 4. wat ben jij goed zeg! de moed zakt me als beginnende blogger in de schoenen 😉 (weet nu zelfs mijn eigen site niet meer)
  een gekleurd gezin gehad en hebben en veel humor: dat is het recept!

 5. Lieve Deli! Wow: zit hier een partijtje te genieten! Je schrijft zoals je praat: geestig, enthousiast en gevat. Ik ben fan en ik hoop echt dat je volhoudt en dat ‘we’ dit straks kunnen delen met de rest van de wereld (ik hou van groots en meeslepend). Dikke kus, Chris

Geef een reactie