Liebster

liebster_award

En toen kreeg ik een Liebster award. Ik was niet bekend met het fenomeen, maar ik ben bijzonder gevoelig voor prijzen en awards. Dat heeft alles te maken met de hoogst competitieve want Amerikaanse middelbare school waar ik vier jaar op zat. Ik volleybalde en softbalde en aria’de me door heel Azie naar allerlei prijzen en nog steeds word ik iets te fanatiek als een kind met mij wil overgooien. Gek genoeg kan verliezen bij een spelletje me geen bal schelen. Een spelletje is een spelletje namelijk, bedoeld om je mee te vermaken. Een belcanto concours? Leven en dood.

Na wat onderzoek bleek de Liebster Award geen hoge mate van exclusiviteit te behelzen, maar wel is het een heel aardig (doorgeef)gebaar om andere bloggers (met minder dan 1000 volgers, nou daar hoor ik nog net bij) onder de aandacht te brengen. Ik kreeg hem van Charlotte Kleyn, een studente die gezegend met exquise culinaire genen verslag doet van hoe smaakvol zij haar tijd in Parijs doorbrengt. Zij legde de volgende vragen aan mij voor.

1.  Waarom ben je een blog begonnen?
Omdat ik me wilde bekwamen in schrijven in column stijl.
Omdat ik weet dat duizenden ouders met kleine kinderen zich net als ik vastgeklonken aan het fornuis terugvonden nadat ze één keer met hun ogen knipperden. It only takes once… Or twice, in mijn geval.
Omdat ik jullie aan het opwarmen ben voor een kikkererwtenrevolutie.

2. Wat is de populairste pagina op je blog en welke vind je zelf het leukst?
De pagina waar ik naar Janneke Vreugdenhil heb gelinkt is het populairst. Maar eerlijk gezegd heb ik pas één keer in dit blogjaar zo’n statistiekenpagina bekeken… Ik vind het schrijven zelf interessanter dan de cijfertjes erachter.
Zelf kan ik niet kiezen tussen deze en deze. Ik lees ze beiden graag terug. Wat inderdaad net zo erg is als lachen om je eigen grappen.

3. Wat is de raarste zoekterm in je stats geweest?
Ja wacht, dan moet ik ‘Internet voor Dummies’ er weer even bij pakken…

4. Luister je muziek tijdens het koken? Welke?
Soms. Meestal zingen die eikels van Sesamstraat overal doorheen. Als ik mag kiezen: schurende country (as I write, huilt Lefty Frizell:
“And now I’m sick, I’m sober and sorry,
Broke, disgusted, and sad,
Sick, sober, and sorry,
But oh, what fun I’ve had…”)

 5. Je mag over 5 minuten een taxi instappen op weg naar het vliegveld en een reis naar keuze maken, waar ga je heen?
New York. Ah, inspiratie; over pronto een vlucht naar Amerika moeten pakken binnenkort een stukje.

 6. Wat is je lievelingskeuken?
Een grote. Natuurstenen blad, oud-houten kastjes onder, geen boven, matte zwart-wit tegelvloer en aan het plafond stangen met hangende pannen en gerei. Herkent iemand ‘m?

 7. Welk gerecht uit de Hollandse keuken vind je het lekkerst?
Frites mayo. Om met Samuel L. Jackson te spreken : “They fuckin’ drown ‘em in that shit.

 8. Welk ingrediënt heb je altijd in huis?
Kikkererwten. Je weet toch.

9. Welk ingrediënt heb je NOOIT in huis?
Passievrucht. Getver.

 10. Van wie heb je leren koken?
Jamie Oliver, 15 jaar geleden. En daar durf ik voor uit te komen. Het is een commerciële dawg en chique chefs halen hun neus voor hem op, maar dat hij ooit als snotaap heeft laten zien dat je gewoon wat goeie verse dingen in een pan moet pleuren, heeft half Nederland hun keuken van dichterbij doen kennen.

 11. Wat is je favoriete comfort-food?
Bamisoep.

Nu geef ik het stokje door, aan

http://eerstkoken.blogspot.nl/


http://www.dekokendeboekverkoper.nl/

en

http://emsrealfood.nl/

Zeg Antoinette, Linda, en Em,

1.Wat ligt/staat er in je ijskast dat je allang weg had moeten gooien?

2. Heeft iets je ooit doen kokhalzen? Eten of drinken, hè.

3. Wat kan jij op een zondagavond maken uit je voorraadkast/vriezer als je geen boodschappen hebt gedaan?

4. Wat vinden je vrienden het lekkerste dat je kookt?

5. Wat wil je eten de avond voordat je amandelen geknipt worden en je de komende weken alleen maar perenijsjes mag?

6. Wat is het beste kookboek in je kast?

7. Wat is het beste non-kookboek in je kast?

8. Welke wijn drink je graag bij welk gerecht?

9. Welk restaurant in Nederland moeten we allemaal naar toe?

10. Wat kook je dat je als kind graag at?

11. Wat stem je? Nee hoor grapje. Hier mag je antwoord geven op een vraag die ik niet heb gesteld, maar die je graag had beantwoord.

Leef je uit!

Geef een reactie