Moving On III

sperziebonen kappertjes salade

Ja, nee, ja, ik geloof dat ik wel ongeveer voorzichtig met enige stelligheid kan zeggen dat het roer om is.

  1. We zijn verhuisd. Ik woon in een heel goed huis waar ook nog 40 verhuisdozen wonen. Ik kan niet beloven dat die opgeruimd zijn vóór een eventuele housewarming, of dat de benodigde stijltransformatie dan heeft plaatsgevonden, maar iemand kwam met het briljante idee gewoon overal briefjes op te plakken. ‘Dit gaat weg’. ‘Dit wordt wit’. Lov it.
  2. Ik ga stoppen met spelen. De onregelmatigheid en onzekerheid van het acteursbestaan, het gat na elk project – ik heb er genoeg van. Ik ga terug het restaurant in, waar (bijna) iedereen op me zit te wachten (ook omdat ze anders niets te eten krijgen), en ik mensen nog steeds een goed gevoel kan geven. Ik ga cateren, gastvrouw zijn, bedienen, en aan het eind van de avond ga ik zitten met een Gavi of Bourgogne, of wat we maar open hebben staan want al onze wijn is goed. Ik ga proeven, en worst draaien, en producenten en beurzen bezoeken, en gestaag meer leren over voedsel en koken, en ik ga blijven schrijven. Ik ga niet meer verdrietig zijn om wat ik niet vaak genoeg aan het doen ben, maar omarmen wat ik wel heb.
  3. Mijn kleintje, het kleinstetje, die van de woeste krullen en de hertenogen, heeft vandaag voor het eerst ‘gewend’ op school. Ik wil prompt nog een baby. Mag niet.

Recept voor een einde-zomer-nieuw-begin-salade met sperziebonen en ei.

300 gram beetgaar gekookte sperziebonen

4 hardgekookte eieren

kleine krop Romaine sla, gewassen en in stukken gescheurd

2 eetlepels kappertjes

dressing van

1 kleine eetlepel grove mosterd

1 eetlepel witte wijnazijn

3 eetlepels goede olijfolie

zout en peper

Meng alles, en als ik de doos met de staafmixer al had gevonden dan had ik door die dressing ook 2 ansjovisfilets gedraaid.
Eet de salade bijvoorbeeld met stevig brood en indien zo gezind met flink wat dik gesneden varkensrollade (vleeswaren) van een  nette slager.